reklama
reklama
24. 11. 2019 | poslední aktualizace: 24. 11. 2019  14:06

Češi konzumují o dvě třetiny méně ryb, než je evropský průměr. Paradoxně se tak méně vystavují rtuti

 
Viktor Votruba
Viktor Votruba
redaktor

V České republice se v průměru zkonzumují čtyři kilogramy rybího masa na osobu ročně. To je podle Rybářského sdružení České republiky výrazně méně, než je průměr v Evropské unii, kde každý občan ročně sní jedenáct kilogramů. A světový průměr dokonce dosahuje šestnácti kilogramů.

"Spotřeba domácích konzumentů hovoří ve prospěch mořských ryb. Těch se zkonzumuje v průměru 2,5 kg na osobu ročně a sladkovodních pouze 1,3 kg," říká Martin Urbánek, zástupce ředitele Rybářského sdružení ČR.

Chcete si přečíst celý článek?
reklama

Zjednodušené vyhledávání pracovních pozic

Vyhledávání připravujeme
ve spolupráci s LMC
reklama
Nejčtenější články  
reklama
reklama
reklama